II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton

Nevezés: 2019. április 14., 05:52 | Dátum: 2019. augusztus 19.

SZAKASZOS ELŐNEVEZÉS

2019. április 14., 05:52-től

╲Fullos csomag╲szimpla csomag (nincs benne mez)

0-222 fő: 11.000.- / 10.000.-
223-444 fő: 12.000.- / 11.000.-
445-667 fő: 13.000.- / 12.000.-

🔸 a Knauf Tihanyi és a Mapei Szigligeti Félmaratonok csapatának legnagyobb dobása
🔸 a Runner’s World bemutatja: II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton
🔸 2019. 08. 19.
🔸 csak félmaraton
🔸 előnevezés: április 14., 05:52, pontban napkeltekor a futniszep.hu-n
🔸 házhozszállított rajtcsomagok
🔸 előre rendelhető reggeli és ebéd
🔸 667 fő
🔸 Balaton közepe
🔸 the only one since 2018
 
Az eseményt első alkalommal 333 fő számára nyitottuk meg és összesen 27 perc alatt telt be. Partnerekkel, barátokkal együtt pedig 440 fővel élhettük át a legszebb napfelkeltét, amit valaha láttunk. 500 fős várólistával és közel fél évnyi utánajárást követően 2019-ben a BAHART-nak hála a Balaton két legnagyobb hajójával indulhat útjára második alkalommal azon a hosszúhétvégén, amikor kb. 2 millió ember pihen a tónál: augusztus 19-én.
 
A maguk nemében a Szigligeti és a Tihanyi Félmaratonok különleges események, s nemcsak amiatt, mert hazánknak mindössze ez a két félszigete van, hanem a táj és a pálya elrendezése, és még egy halom egyéb dolog miatt is – aki volt már, talán tudja. Ezek az események vonzottak minket, hiszen picit mindig outsiderként tekintettünk magunkra ebben a hatalmas flowban, amit versenyszervezésnek hívunk – mondjuk nem is csoda. Így amikor két éve megfogant a gondolat, hogy egy kicsi, baráti versennyel folytatódjék a két félszigeten indult nagytestvér, egy olyanon, ahol átdumálhatjuk a régen látott barátokkal a világ nagy fonákjait, akkor nem volt kérdés, hogy olyan esemény készüljön, ami nem besorolható egy tucatba. És az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton talán az eddigi legnagyobb dobása volt a csapatunknak.
 
Na, de miért is?
 
A verseny azon kevés verseny közé tartozik, melyek A-ból B-be jutnak el, azaz a rajt és a cél nem egyezik. A központ a Káli-medence csodaszép falvacskája, Szentbékkálla tetején található. Innen kora hajnalban buszokkal leszállítjuk a teljes mezőnyt a révfülöpi kikötőbe, ahonnan 05:30-kor elindul a Balaton két legnagyobb hajója, a Füred és a Badacsony katamarán a Balaton közepére, ahol kereken 05:52-kor felkel a nap. Egy olyan élményben volt tavaly részünk, ami túlzás nélkül életünk legszebbjei közé sorolható; képzeld csak el, amint megpillantod a horizonton, majd több tíz kilométren keresztül érkeznek az első sugarak a viztükrön…. közben idén már két hatalmas hajó ring egymás mellett a vizen, egyiken Lauer papi, másikon egy fél országot átutazva egy buli után csak a mi kedvünkért Náksi Ati papa… semmihez sem fogható érzés és látvány volt és reméljük, hogy lesz idén is!
A mezőny fél 7-kor köt ki Badacsonynál, ahonnan egy közös bemelegítést követően elindulunk 8 településen keresztül a magyar Toscana-nak is hívott Káli-medencébe, az északi part minden kétséget kizáróan legszebb tájegysége felé, majd rajta keresztül vezet utunk tovább, egészen Szentbékkálla templomtornya felé. A Pegazusban aztán vár minket a jó Sári és Oli, Lufi kutyával és roppanós bécsikkel, bundázott kaláccsal, erdei gyümölcsökkel, aztán ebédre azzal az istanadta babgulyással és a többi és a többi. Egyszóval, mire a falu felébred, mi már a templom tövében heverészünk díjátadó közben és élménybeszámolunk, szenvedünk, örülünk, beszélgetünk és eszünk-iszunk!
Idéntől tehát elnyeri végső számát ez a kis verseny, ezt követően nem lesz további keretbővítés – nincs is több nagy hajó😄 Viszont így összesen 666 főre kéne meghirdessük az eseményt, de istenhívő emberekként legyen ez inkább 666+1, és a létszámlimitet követően egy nevezést licitre szeretnénk bocsátani, majd egy közös jó célt megvalósítunk a felajánlásból!
3-4 ezer karakter alatt nem igazán szoktunk eseményt csinálni, de legyen most ennek úgy vége, hogy megköszönjük az újHÁZ Centrum részéről Juhász Attilának a bizalmat, hiszen egy ekkora hatalmas infrastruktúrát nehéz volna a támogatásuk nélkül életben tartani. Szokás mondani, hogy magunktól idézni épp olyan, mint az indokolatlan felkiáltójel a mondat végén, most mégis egy ilyet szeretnénk megosztani Veletek: “a Napfelkelte Félmaraton azért a csapatunk eddigi legnagyobb dobása, mert nincsen még egy ilyen verseny a világon.”
 
🔸 menetrend 🔸 érkezés 🔸 indulás:
version 1.0: 04:45-kor leviszünk Titeket buszokkal Szentbékkálláról a Révfülöpi kikötőbe (parkoló biztosított, érkezés legkésőbb 04:30-ig Szentbékkállára)
version 2.0: találkozunk Veletek 05:15-kor a kikötőben
🔸 05:30 – a dj pultban elfoglalja helyét Lauer Krisztián a Füred, Náksi Ati a Badacsony katamaráron, majd a hajók elindulnek
🔸 05:52 – kiérünk a Balaton közepére és ebben a pillanatban felkel a nap, és elindul két erre az egy órára készített napfelkelte szett a két hajón egy olyan adrenalin lökettel, hogy Szentbékkálláig kitartson!:D
🔸 06:00 – csendrendelet vége, hangerő meg a magasba:D
🔸 06:15 – kikötünk Badacsonynál és elfoglaljuk a vadiúj angol wc-ket, ami ebben az időben csak nekünk nyit majd ki
🔸 06:35 – bemelegítés a hajótatról
🔸 06:40 – elindul a mezőny a part mentén, a felkelő nappal szemben lazán-faszán, semmi stressz és keresztülkrúzolunk azokon a településeken, amik ennek a tájnak a “savát-borsát” adják…
🔸 cél és versenyközpont: Szentbékkállán a Pegazus Bisztró és udvara
🔸 finish: 09:30 – mire a falu felébredt, mi már a kertben kávézunk, reggelizünk.. ☕️🍳🍦🤗
🔸a kertben chill, hozzatok pokrócokat és Sáriék készülnek reggelivel, sőt lesz integrált reggeli, szóval előre bekérhetitek…
🔸 belépés csak a résztvevők és családtagjaik, kísérőik számára
🔸 a nevezési díj tartalmazza:
🔸 elsőként az országban a nevezésbe integrált házhozszállítást
🔸 a kiemelt színvonalú mezeket 👚👕
🔸 a teljes frissítést
🔸 a különjáratos buszokat 🚌
🔸 a hajóutat
🔸 a ruhatárat
🔸 az egészségügyi szolgáltatást
🔸 befutócsomagot
🔸 a befutást követő sms-éresítést az eredményedről
🔸 a Cornexi által biztosított zabkását
🔸 és a Pegazus egész kertjét erre a napra.
 
Plusz
 
🔸 napközbeni programok – ne menjetek haza!:)
🔸 eredményhirdetés: 09:00
🔸 “Azt meséld el…” előadások – részletek később
🔸 08.30-tól a Pixbox kitelepülése ingyenes, helyszínen nyomtatott portrékészítéssel
🔸 09:00-tól 12:00-ig gyerekeknek újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratonos pecsétkészítő workshop!:)
🔸 09:00-tól 12:00-ig a világbajnoki ezüstérmes Szabó Heni arcfestő műhelye megnyitja kapuit a gyerereknek, mellette Kedves Férje lufihajtogató bemutatója
 
Idéntől kérd előre a reggelit, ebédet és akkor tutira lesz!😋
 
🔸 1 pár roppanós bécsi, friss kenyér, mustár 1000 ft
🔸 Bundázott kalács, vaj, erdei gyümölcs jam 800 ft
🔸 Rántotta gazdagon, pirított gombákkal és/vagy pirított kolbásszal, friss kenyér 1200 ft
🔸 Joghurt, granola, méz, friss piros gyümölcsök 1000 ft
Ebédre:
🔸 Babgulyás, friss tejföl, kenyér: 1800 ft
🔸 Roston sültt csirkemell filé saláta ágyon, parmezán, vinaigrette 2300 ft
🔸 Mozarella caprese salátaágyon, vinaigrette, kenyér 2000 ft
🔸 Karottakrém leves parmezánnal, tökmagolajjal 1400 ft
 
🔸 27 díjazott, kristályserlegek
🔸 előnevezés: április 14-én 05:52-től, napkeltétől szakaszosan
🔸 0-222 fő: 11.000.- / szimpla csomag mez nélkül: 10.000.-
🔸 223-444 fő: 12.000.- / szimpla csomag mez nélkül: 11.000.-
🔸 445-667 fő: 13.000.- / szimpla csomag mez nélkül: 12.000.-
 
❗️Figyelem: a korlátozott létszám miatt a nevezés megnyitásától a lezárásig előnyben részesülnek a tavalyi Napfelkelte és az idei Mapei Szigligeti és Knauf Tihanyi Félmaratonos nevezőink!
🔜 egyéb információk: www.futniszep.hu
 
 
Két jó tanács:
1. ülj le a gép elé időben
2. most foglald le a szállást
 
🔸 #otttali #ottleszek #ottvoltam
 
Várunk Titeket szeretettel,
 
tihanyi, szigligeti és napfelkelte team 🌅❤️