SZF Kisokos

SZF Kisokos

Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket a versennyel kapcsolatban, amiket az alábbi oldalon megtaláltok. A gyorsabb eredményért használjátok a keresőmezőt. 😉

SZF Kisokos

Mit vigyek magammal, hogy átvegyem a rajtcsomagom?

 1. A számládat a mobiltelefonodon (úgy találod meg a leveleid között, ha rákeresel: bowmanandbecker@szamlazz.hu)
 2. A rajtszámodat, amit 2018. szeptember 7-én körlevélben küldtünk ki. Ha ezt nem kaptad meg, itt tudod kikeresni: https://darktiming.hu/futniszep/eddig
 3. Ha más csomagját is elvinnéd, hozz egy egyszerű meghatalmazást és TUDD a rajtszámot.

Külön felelősségvállalói nyilatkozatra már nincsen szükség, azt a nevezésedkor elfogadtad.

Hol lehet majd parkolni?

A közeli üres telkek, melyek parkolóként tudnak funkcionálni nem a mi felügyeletünk alatt állnak. Sejtéseink szerint a telkek tulajdonosai parkolódíjat kívánnak szedni a megállásért, tehát a parkolók egy része (vagy az összes) fizetős lesz. 

PARKOLÁSI TÉRKÉP

Közlekedés és parkolás menüpont

Fizetett parkolás esetén az őrzésről, illetve az értékek biztosításáról minden esetben a nyugtát kiállítónál érdeklődjetek. Ingyenes parkolónál az autóban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni.

Van pályavideó?

Link: https://www.youtube.com/watch?v=D0LXeFLk-kQ

Ne tévesszen meg a logóban a 2017, a pálya változatlan. 🙂

Mikorra érkezzünk?

 • Ha rajtcsomagodat házhozszállítással már átvetted: 10:00-ig.
 • Ha a helyszínen veszed át a csomagodat: 9:00-ig (így mindenre lesz időd és nem kell kapkodnod)

Természetesen, lehet érkezni 11:55-re is, de mivel rengeteg kiállító lesz és több ezer embert várunk a helyszínre, ezért egészen biztosan számítani kell közlekedési nehézségekre és a parkolók is biztosan le lesznek terhelve, így lassan fog menni a parkoltatás. Kérjük, hogy ezeket mindenképpen számoljátok bele az indulási időbe! Rajtcsomagokért a legtöbben általában 11-kor érkeznek meg, tehát ha ekkor kívánod átvenni a csomagodat, biztos, hogy sokáig kell a sorban állnod. Baráti jó tanács (és tapasztalat), ha mindenre szeretnél magadnak hagyni pihenőt, a verseny előtt kifeküdnél a partra, megnéznéd a kiállítókat, kiprólnál pár terméket, érkezz 9-körül. Hidd el, lesz mivel “elütni” az időt. 🙂

Hol lesznek a váltópontok?

Szigliget esetében a csapatoknak nagyon könnyű dolguk lesz, mind a páros, mind a trió esetében a váltópont a versenyközpont mellett van, közvetlenül a rajtkapunál.

Lesz gyermekmegörző?

Szokásunkhoz híven idén is lesz, de korlátozott kapacitással. Kérjük, hogy a lurkókat minél előbb jelentsétek be a Virrantó játszósátorban, hogy legyen nekik hely. Kérjük, hogy a létszámkorlátot tartsátok tiszteletben, a óvónőknek nincs kapacitásuk végtelen számú gyermekre felügyelni. Amennyiben a gyermekfelügyelők kapacitás hiányában nem tudnak további gyermeket fogadni, úgy a szervezők nem tudnak felügyeletet biztosítani gyermeked mellé. Kérjük, hogy erre az esetleges állapotra készüljetek fel B tervvel.

Lesz befutócsomag?

Igen, rengeteg sok jósággal, ami meglepetés lesz. 🙂

Meddig lehet nevezést átadni?

2019. július 21., 12:00-ig

A nevezés átadását kizárólag a nevezés tulajdonosa igényelheti tőlünk arról az e-mail címről, amelyik a regisztrációjához párosítva van.

2019. július 21., 12:00-ig az alábbiakat írjátok meg nekünk az info@futniszep.hu-ra.

 • Minden új, vonatkozó adatot az új futóról. Úgy, mint:
  • Név
  • Születési dátum
  • E-mail cím
  • Kategória
  • Póló méretet módosítására a határidőt később közöljük, de alapvetően fenntartjuk a jogot, hogy átadott nevezésnél a pólót nem módosítjuk.
  • Telefonszám
  • Egyesület

Határidő: 2019. július 21., 12:00

Lehet utólag pólót vásárolni?

Igen, a rendezvényt követően online a futniszép webshopban.

Helyezést értem el, de nem vettem át a díjamat, megkaphatom?

Természetesen. Kérlek, jelezd előre az info – kukac – futniszep.hu címen. Személyesen hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 között van lehetőséged a 2040 Budaörs, Templom tér 19. szám alatti irodánkban, vagy kérheted postán is, ennek viszont a postaköltsége Téged terhel. 

Figyelem! A díjak egyedileg készültek, üvegből vannak. Nem szívesen adjuk postára. Ha mégis így kéred és a posta kézbesítés közben eltöri, azért nem tudunk felelősséget vállalni, a serlegek pótlására nincs lehetőség.

Nem vettem át a rajtcsomagomat. Utólagosan át tudom venni?

Igen, erre a versenyt követő egy hónapig biztosítunk lehetőséget. Kérjük, ezzel kapcsolatban jelezz nekünk az info – kukac – futniszep. hu címen. Személyesen hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 között van lehetőséged a 2040 Budaörs, Templom tér 19. szám alatti irodánkban, vagy kérheted postán is, ennek viszont a postaköltsége Téged terhel. 

Hol tudom megnézni a 2017-es képeket?

A facebook oldalunkon találod őket. Itt.

Nem tudtam elindulni a versenyen, át lehet tenni másik alkalomra a nevezésemet?

Ne haragudj, de nem. Mi elkészítettünk Neked mindent, amit kértél. A visszamondási határidő után már nem tudjuk se visszautalni az összeget, se áttenni máskorra a nevezésedet. A rajtcsomagodat egy ideig megőrizzük, az ezzel kapcsolatos információkat ugyanezen az oldalon találod.

Hogy érinti a verseny a tömegközlekedést?

Buszmenetrendet érintő változások – Itt találod az ÉNYKK által kiadott hivatalos közleményt a menetrend, útvonal, illetve esetleges megálló változásokról. FIGYELEM! Ez még a 2018-as változás. Minden bizonnyal 2019-ben is hasonló változásokra lehet számítani. Amint megkapjuk a frissített adatokat az ÉNYKK-tól, azonnal közzétesszük.

Sok emelkedő lesz? Mennyi a szintkülönbség?

A sok, az relatív fogalom. Tavaly az alpokból érkező versenyzőink egészen csalódtak, hogy ez már szinte lejt, a szegediektől pedig kaptunk tanácsot alagutak és liftek építésére, így ezt tényleg mindenki saját maga döntse el. Annyit segítőkészen megelőlegezünk, hogy alagút nem is volt és nem is lesz…:)

Szigliget Tihanyhoz hasonlóan dombos terület, de annál kb. 30%-al síkabb. Tihanyban a 21KM-re jutó teljes szintkülönbség 350-360 méter között alakul, míg Szigligeten ez a szám 221. Aki ismeri a tihanyi pályát, az nagyjából sejti, mennyivel lesz ‘könnyebb’ az itteni track.

“Jó-jó, de most akkor van emelkedő, vagy nincs, nekem semmit nem mond a 221 méter??”

Nos, van… De a várat távolról elkerüljük…:)

A 21K-s pálya adatai:

Távolság 21.250 km Teljes szintkülönbség 221 m
Legalacsonyabb szint 105 m (0.03 km-nél) Legmagasabb pont 152 m (12.12 km-nél)
Összes emelkedő 5.37 km (26.4%) Összes lejtő 4.80 km (23.6%)
Sík útvonal 10.14 km (49.9%) Legnagyobb szintkülönbség 47 m
Legmeredekebb emelkedő +10.0% (6.09 km-nél) Legmeredekebb lejtő -13.3% (12.36 km-nél)
Leghosszabb emelkedő 1.56 km (10.59 km-nél) Leghosszabb lejtő 0.75 km (4.68 km-nél)

Lesznek iramfutók?

Természetesen. 🙂

A neveket és időket később töltjük fel.

Váltóban és egyéniben is teljesíteném. Lehet?

Kapacitásaink és rajtszámaink készletének erejéig megoldható. Ebben az esetben a verseny napján keresd fel a versenyközpontot és velük konzultálj. A verseny előtti egy-két órában erre már nem lesz lehetőségünk!

FONTOS: ilyen esetben mindenképpen csapatként regisztrálj először, úgy is fogunk nyilvántartani. Az egyéni adataidat a helyszínen vesszük fel. Ebben az esetben az esetleges plusz chip díja Téged terhel, melyet az időmérést végző cégnél tudsz reNdezni, ezt előre megrendelni nem tudod.

Lesznek rajtzónák?

IGEN! És fokozottan kérünk rá mindenkit, hogy tempójának megfelelően használja a zónákat!

Zónák:

 1. ZÓNA (piros): 4:30-nál gyorsabb
 2. ZÓNA (kék): 4:30-nál lassabb, de 5:00-nál gyorsabb
 3. ZÓNA (zöld): 5:00-nál lassabb, de 5:30-nál gyorsabb
 4. ZÓNA (narancssárga): 5:30-nál lassabb, de 6:00-nál gyorsabb
 5. ZÓNA (rózsaszín): 6:00-nál lassabb, de 6:30-nál gyorsabb
 6. ZÓNA (szürke): 6:30-nál lassabb

Az adatok értelem szerűen perc / kilométerben értendőek.

A zónák a rajtzónában színes táblákkal lesznek jelölve. A nevezésnél kértük a rajtzónádat, de kérjük, hogy a versenynél abba a zónába állj, amilyen formában éppen érzed magadat. Ha előreláthatóan más szónából indulsz, mint amit kiválasztottál, nem szükséges jelezni felénk, ezt ugyanis csak statisztikai adatként kérjük be.

Lesz előzetes csomagátvétel?

Szeretnénk mindenképpen. Ami már most tuti:

2019. szeptember 13., péntek, 16:00 – 19:00 – Szigliget, Strand (versenyközpont)
2018. szeptember 14., szombat, 08:00 – 11:30 – Szigliget, Strand  (versenyközpont)

Ezen kívül minden bizonnyal a verseny előtti hétvégén itt: BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)

Mi a postázás határideje?

Postázás megrendelésére 2019. augusztus 9., 12:00-ig van lehetőség.

Postaköltség kifizetésére 2019. augusztus 12.

Mennyi lesz a szintidő?

Az félmaraton távokon (egyéni, páros és trió kategóriák)  a szintidő: 3 óra.

A rajtnál félmaraton távokon futók (egyéni, páros és trió kategóriák) egyszerre indulnak a rajtnál.

Lesz lehetőség kerékpáros kíséretre?

NEM. Igyekeztünk, hogy legyen és szerettük volna. De sajnos a hozzátartozók túlnyomórészt akadályozták vagy veszélyeztették a többi futót. Így a kerékpáros kíséretet megszüntettük.

Mikor postázzátok a rajtcsomagokat?

Sokan kérdezik tőlünk, hogy miért nem kapták meg csomagjukat postán. Ezúton szeretnénk leszögezni, hogy CSAK azoknak postázzuk ki, akik ezt külön kérték, igényüket regisztrálták és a postaköltséget átutalták. Ha az előzőek Rád nem igazak, úgy nem kértél postázást, következtetésképpen okkal nem érkezett még meg a csomag. 🙂

A beérkezett postaköltségekről minden esetben számlát állítunk ki, illetve visszaigazoló levélben jelezzük, hogy megérkezett hozzánk.

A csomagokat a verseny előtti két hétben készítjük el, majd minden borítékot bájos kolléganőink kézzel címeznek meg Nektek, miután minden címet az ésszerűségnek megfelelően ellenőriznek, és telefonon értesítik azokat, ahol hibát észlelnek.

Minden csomagot egyszerre adunk fel, miután elmondunk egy miatyánkat, hogy a posta ne térdeljen le a mennyiségtől. A kipostázást követően mindenkinek levélben jelezzük, hogy a csomag útra kelt.

Röviden: valószínűleg a verseny hetének elején, de a feladásról emailes értesítést kapsz.

Postázást kértem, de nem leszek itthon.

Nem, baj, mivel ajánlott küldeményről van szó, a postán utólag át tudod venni a csomagodat. Ha a verseny előtt erre már nem lesz lehetőséged, akkor SOS mondd le a postázást az info – kukac – futniszep – pont – hu oldalon, mert különben nem lesz rajtszámod!!!

Figyelem: a csomagban küldjük a rajtszámodat is, amit a helyszínen nem tudunk pótolni, legjobb esetben egy másik rajtszámot tudunk adni, amíg a készleteink engedik.

Mi az előnevezés határideje?

Amíg a létszámkorlát nem telik be, ez viszont előre megjósolhatatlan. Amíg az előnevezés gomb kint van és a rendszer se dobál piros hibaüzeneteket, addig minden oké.

A jelenlegi álláspont szerint helyszíni nevezés ez alkalommal sem lesz.

Átutalásnál csak nagy betűket tudtam írni a közlemény rovatba. Baj?

Nem.

Küldjek banki bizonylatot emailben?

Könyörgünk, ne!:) Csak, ha nem kértük tőled külön, mert elkallódott az utalásod. A befizetéseket általában pár napon belül lekönyveljük (nevezés megnyitásakor, amikor sokan neveznek eltarthat akár egy hétig is), küldjük majd róla az elektronikus számlát. Ha az utalástól számított két hét múlva sem kapsz visszaigazolást, és a https://darktiming.hu/futniszep/eddig oldalon továbbra is fizetetlen az állapotod, akkor kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info – kukac – futniszep – pont – hu címen.

ÁFA-s számlát szeretnék kérni, vagy a meglévő számla módosítására lenne szükségem.

A nevezés leadásakor világosan fel van tüntetve egy számlázási név megadásának lehetősége is, amit abban az esetben kell kitölteni, ha eltér a megrendelőtől. Sokan ennek ellenére hetekkel, hónapokkal a kiállított számlát követően kérnek minket a számla javítására újra kibocsátására. Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el az űrlapokat, mert persze, megtesszük, amit tudunk, de erre már sokszor nincs lehetőségünk, hiszen a számlát már lekönyveltük.

Megjegyzés: a számlát a rendszer automatikusan bocsátja ki, tehát karakterre pontosan a Te általad megadott címre, e-mail címre és névre küldi. Elírás nem lehetséges.

Hibásak az adataim. Adatmódosításra hol és meddig van lehetőség.

Az előnevezési időszakban több adategyeztető körlevelet is kiküldtünk, ezekben mindig felhívjuk a figyelmeteket a közelgő határidőkre, illetve az esemény facebook oldalán is igyekszünk ezt megtenni.

Az adatok módosítására a határidő: 2019. július 21., 12:00

Ha bármilyen adatodban hibát találsz, legegyszerűbben a nevezési kódod, és a változtatni való adatot (mit, miről, mire) küldd el nekünk az info – kukac futniszep – pont – hu címre.

Letölthető dokumentumok

2018-tól már nincsen szükség külön nyilatkozatra, azt ugyanis az online regisztrációkor megtetted. A rajtcsomagod átvételéhez a rajtszámodra (e-mailben küldjük majd) és az elektronikus számlára (e-mailben küldjük a bowmanandbecker@szamlazz.hu címről) lesz szükséged.
You've just added this product to the cart: