A hontalan állatok világnapja

A hontalan állatok világnapja

Kedves Barátaink! Folyamatosan nyomon követjük, hogy milyen világnapok vannak az év során, és a legfontosabbakra mindig igyekszünk felhívni a Ti figyelmeteket is. A mai napon a hontalan állatok világnapja van, ami számunkra különösen fontos, hiszen imádjuk az állatokat, a csapatban mindannyiunknak van valamilyen házikedvence. Sőt, Sárinak pont egy menhelyről elhozott cicája, Zsaninak pedig kóbormacskából házicicát nevelt kis(nagy)kedvence van. 

Sokan tudjátok, hogy bár a rendezvényeinkkel a balatoni régióban mozgunk, a vállalat irodája, központja Budaörsön van. A mai napon a II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton szervezésének utolsó simításai mellett, és legnagyobb kapkodások közepette is fontosnak tartottuk, hogy ezen a napon tegyünk valamit hontalan barátainkért, így ellátogattunk a Budaörsi Állatmenhelyre, ahol jelenleg kb. 120 kutya és 60 macska él. A kenelek tiszták, rendezettek, a gondozók fejből tudják az állatok neveit, történeteit, ismerik a jószágok vérmérsékletét. Tudják, hogy barátkoznak-e más állatokkal, vagy inkább egyedül szeretnek-e lenni. Endszerint vizsgálják őket állatorvosok, megkapják a megfelelő oltásokat. Ezeket a fontos információkat ki is írják a kenelekre, és örökbeadás esetén ezeket figyelembe véve törekszenek arra, hogy a gazdi és a kedvenc passzoljon egymáshoz. 

A menhelyen egyébként hétköznaponként előre egyeztetve, vagy hétvégente csoportosan (azaz szombaton és vasárnap is 08.00-10.00-ig) kutyasétáltatást tartanak, mellyel szavakba sem önthető, hogy az önkéntes sétáltatók mekkora örömöt okoznak a négylábúaknak. Hogyan működik? Egyszerű: elmész a megadott időben a menhelyre, és a számodra szimpatikus kutyust kiviszed sétálni, majd 2 óra múlva visszahozod, eközben pedig Te, és a kutyus is jól szórakozik, a gondozóknak pedig rengeteget segítesz vele.

Az egyesületnek mi most tápot vittünk, ami mindig jól jön, és gyorsan elfogy, de ezen kívül nagyon szívesen veszik a játékokat, tisztítószereket, fertőtlenítőket, gumikesztyűt, takarítószereket, seprűt, lapátot, vény nélkül kapható táplálékkiegészítőket: krémek, gyógyszerek, féreghajtó, stb. Télen pedig a pokrócok mellett szalmára is szükségük van. A materiális és pénzadományok mellett nagyon fontos, hogy az állatok lelkét is ápoljuk, így ha időtök engedi, vegyétek fel a menhellyel a kapcsolatot, és kérdezzétek meg, hogy elmehettek-e önkénteskedni, segíteni Hozzájuk 1-1 napra. Mi ma minden ketrecnél megálltunk pár percre játszani, megsimogatni őket, mert ez Nekik nagyon sokat jelent – amellett, hogy mi is feltöltődtünk attól a sok feltétel nélküli szeretetettől, amit adtak nekünk.

Mi biztosan megyünk még hozzájuk, gyertek Ti is kutyát sétáltatni hétvégente, vagy ha örökbefogadáson gondolkodtok, akkor itt biztosan találtok számotokra megfelelő barátokat.