Kérdésed van?

Itt összegyűjtöttük a leggyakoribbakat 😉

Mindenkit arra kérünk, hogy olvassa el az alábbi néhány pontot, mert nagyon sok fontos és hasznos információt tartalmaz!

Tudjuk, hogy senkinek sincs ideje / kedve olvasni, de az információk hiányából kialakult mérgelődéshez pedig biztosan mégkevesebb. 🙂 Kérjük tehát, hogy olvasd végig a lenti néhány pontot és ígérjük, a verseny 90%-ával képbe kerülsz. 🙂 A maradék 10%-ra lejjebb találsz választ, ha mégsem, írj nekünk e-mailt (oldal alján) vagy keress minket a +36-70-361-5386 telefonszámon. Fontos, hogy mindenki tanulmányozza át részletesen a távok és kategóriák oldalt!

 1. Érkezés a helyszínre (rajtcsomaggal rendelkezőknek): 12:00-ig.
 2. Érkezés a helyszínre (aki még nem vette át a csomagját): 11:00-ig (LEGKÉSŐBB). Optimális: 9-10-ig.
 3. Parkolás: nehézség lesz, parkolók térképét itt találod: PARKOLÁS. Az általunk ‘üzemeltetett’ parkolók ingyenesek, de őrzést nem vállalunk, tehát az autóban hagyott értékekért (és az autóért) felelősséget nem tudunk vállalni!
 4. A szalaggal, illetve táblákkal jelölt (tehát tiltott) területeken a parkolás szigorúan tilos és veszélyezteti a futók biztonságát! A lezárt területre parkoló autókat a a tulajdonos költségére elszállíttatjuk!
 5. Tihanyi parkolóhely: Tihany Önkormányzata által üzemeltetett parkolóhelyek fizetősek, kérlek, körültekintően járj el, hogy kell-e fizetned!
 6. FORGALMI REND VÁLTOZÁS BALATONKENESÉNÉL (TRIATLON VERSENY, aznap): a 710-es gyorsforgalmi út le lesz zárva! Kerülés: 71-es, de inkább a 8-as felé (Veszprém > Csopak > Balatonfüred), vagy a déli partról komppal (Szántódról). Részletesebb leírást a TF kisokosban találsz.
 7. VUELTA TOUR DE BALATON (KERÉKPÁRTÚRA, aznap): Aznap kerül megrendezésre a Tour de Balaton, akik épp Tihanyon keresztül tekernek majd. Nem verseny, csak túra. Vélhetően 12 és 2 között áthaladnak, így a versenyt remélhetőleg akadályozzák. Amennyiben mégis, úgy kérjük, legyetek rá felkészülve, hogy a balatonparti kerékpárúton jöhetnek szembe biciklisek, legyetek türelmesek velük, ők is tudnak rólunk, senkinek se legyen meglepetés.
 8. Tömegközlekedés (tipp!): Balatonfüred felől menetrendszerint indulnak a buszok duplajárattal! Versenyközpont buszmegállója: Tihany alsó.
 9. Komppal történő érkezés (tipp!): Szántódon parkolni, a komp amint megtelik indul Tihanyba, tehát kb. 15-20 percenként. A révtől laza 15 perces bemelegítőséta a központig (Belső-tó), a komptól csak egyenesen kell haladni és követni a főutat fel a falu felé. A Belső-tó a falu elején van, a falutól nyugatra, látni fogjátok. 🙂 Az utolsó komp elviekben 21:40-kor indul a Tihanyi révtől, de kérjük, előtte tájékozódjatok a BAHART kapcsolódó honlapján: Tihany-Szántód komp menetrend.
 10. Hozzátartozóknak, szurkolóknak: fokozottan kérjük (és fogjuk is), hogy kövessétek a biztonsági személyzet utasításait, ne zavarjátok a futókat rajt-célban történő átfutkosással és egyébbel. Köszönjük!
 11. A váltópontokra kijutás és az onnan visszajutás a futó feladata! 1/3 triósok kb. 5 perc alatt vissza tudnak sétálni a parton található, erdőn át vezető fa lépcsőn. 2/3 távosok a Major utcán keresztül, kb. 8 perc séta. Térképet nézzétek meg!
 12. Távok útvonalai, frissítőpontok, váltópontok: TÁVOK ÉS KATEGÓRIÁK. Kérlek, nézzétek meg, tájékozódjatok a térkép alapján, hol van a váltópontotok.
 13. Programok: a verseny után este 11-ig várunk programokkal, lesznek koncertek, motivációs beszélgetések, kaja-pia stb… 🙂 A programbontást feljebb találjátok.
 14. Pólóméret csere: nagyon sajnáljuk, nem tudunk cserélni pólót.
 15. Mikor ér véget a verseny? Fontos: 21K, páros, trió és 10K-n indulóknak a versenyközpontban lévő célkapuban (tehát nem előtte!). Az eddig futott időtök alapján osztjuk a helyezéseteket is! Utána kérjük, mielőbb hagyd el a pályát és a bal oldalon található végső frissítőponton vedd át az érmedet, egyél-igyál de kérjük, hogy ne állj meg, mert különben feltorlódik a tömeg!!! 7K-t teljesítőknek a balatonparton a Saucony frissítőponton ér véget a verseny, itt kapják meg a befutóérmüket is. Frissítsetek és gyertek vissza a központba a fa lépcsőn keresztül (a speaker mondani fogja).
 16. Távot módosítani sajnáljuk, de már egészségügyi okokra történő hivatkozással sem tudunk módosítani! A határidő április 22. volt.
 17. Befutóérmet mindenki kap, távtól függetlenül.
 18. Lesz ingyenes csomagmegörző, a leadott értékekért viszont felelősséget nem tudunk vállalni. A csomagmegörző kapacitás véges! Amennyiben a csomagmegörző megtelik, nem tudunk több csomagot fogadni! Fontos: végül nem a rajtszámon található perforált szám lesz a csomagmegörzőhöz, azt nem szükséges letépnetek.
 19. Időjárás: esni fog, illetve sütni a nap, néhol felhős, néhol kifejezetten szép, tiszta és száraz égbolttal. Lesz szél is, de csak abban az esetben, ha fújni fog. Ezt garantáljuk, kérlek, erre készüljetek! 🙂
 20. Lesznek kilométerjelző táblák.
 21. Lesznek WC-k a frissítőpontokon.
 22. Kérjük, hogy a szemetet a frissítőpontokon a kihelyezett kukák, vagy legalábbis azok körzetében dobjátok el. 🙂
 23. Kb. 60 WC lesz a versenyközpontban.
 24. Versenyközpont megközelítése: Érkezés előtt tanulmányozzátok Tihany térképét (és az útvonalakat), a Major utca felől nem tudjátok megközelíteni a versenyközpontot (erre fogtok ugyanis futni). A versenyközpont melletti parkolókat az Aranyház utca déli vége felől tudjátok megközelíteni. Kérjük, hogy figyeljétek a biztonsági személyzet utasításait, hogy van-e még értelme itt bahajtonotok.
 25. Kerékpáros kísérők 3-4 kilométerrel, (de inkább mégkésőbb) csatlakozzanak csak a futókhoz!
 26. Kutyás futók: lesz víz a kutyáknak, a végső frissítőponton lesz tálban (az asztalon) jutalomfalat, ezt a gazdiknak kell elvenniük és átadni a blökinek! Nem kutyás futóknak: lehetőleg ne egyetek bele légyszi, hagyjátok meg nekik. :))) Ételintoleranciával rendelkező kutyák esetében fontos előre tisztázni: Pedigree Biscrok Original (kép) lesz. 🙂
 27. Gyermekmegörző lesz, de a befogadóképessége limitált!
Fesztivál??? Milyen programok lesznek és mikor?

A verseny és az azt követő fesztivál programja:

 • 08:00-tól rajtcsomagátvétel 13:30-ig
 • 11:20-tól Lajkó Csaba (kétszeres Év Ultrafutója) és Lajkó Mónika ultrafutó előadása
 • 12:00-tól Makai Viktória ultrafutó előadása “Futás és lelkiség, avagy a futás, mint a lélek gondozásának eszköze” címmel
 • 12:45-től 400 méteres XIXO családi és gyermekfutás (500.-/család, mely jótékonysági alapba kerül, nevezés a versenyközpontban)
 • 13:00-tól Dj Dominique
 • 13:45-től közös bemelegítés Csécsei Zoltánnal
 • 14:00-kor valamennyi kategória szakaszos rajtja
 • 16:30-tól eredményhirdetések
 • 17:10-től Csécsei Zoltán Guinnes-rekorder ultrafutó és Maráz Zsuzsanna ultrafutó (az Év Ultrafutói női és férfi kategóriában) előadása
 • 17:50-től dr. Lubics Szilvia (az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese, többszörös Év Ultrafutója) motivációs előadása
 • 18:30-tól a Retro Splash Dj formáció fellépése
 • 19:30-tól az UFO együttes fellépése
 • ca. 20:27-kor közös naplemente nézés
 • 20:35-től Kasza Tibi fellépése
 • 21:00-tól dj Lauer (Music Fm, Music Killers)
 • Frank Roland (UK) World Tour 1. állomás
 • Thomas Grosso
Közlekedés: Budapest felől jövünk. Mire számítsunk?

Aznap kerül megrendezésre Balatonkenesén a Balatonman Kenese 2017 triatlon verseny. Ebből kifolyólag a 710-es (Balatonakarattyát és Balatonfűzfőt összekötő) gyorsforgalmi elkerülő út teljes egészében le lesz zárva, illetve a környéken a 71-es úton is fennakadásokra lehet számítani. A fentiek alapján az alábbi megközelítési módokat javasoljuk a keleti irányból érkezőknek:

 1. (legjobb #1) M7 -> SIÓFOK -> 7-ES ÚT -> SZÁNTÓD -> KOMP -> TIHANY
  M7-es Siófokig, Siófoknál lehajtani a 7-es útra, jön Zamárdi, majd Szántód. Itt keressetek parkolóhelyet és komppal gyertek át Tihanyba. Már a kompozás is nagy élmény, a révtől a versenyközpont 15 perc sétára van (Belső-tó irányába gyertek, tehát kompról leszállsz és egyenesen tovább), laza bemelegítés verseny előtt ÉS nem lesz parkolóparád. 😉
 2. (legjobb #2) M7 -> SZÉKESFEHÉRVÁR -> 8-AS ÚT -> VESZPRÉM -> 73-AS ÚT (BALATONFÜRED IRÁNY -> CSOPAK -> BALATONFÜRED -> TIHANY
  M7-esről Székesfehérvárnál a 8-as útra lehajtani Veszprém irányába. Itt Veszprémet követően Balatonfüred irányába a 73-as úton (ez Csopaknál köt ki), itt már simán járható lesz a 71-es, irány Balatonfüred, majd jön Tihany. <3
 3. (legjobb #3) BALATONFÜRED (addig vonattal, kocsival vagy busszal) -> BUSZ -> TIHANY ALSÓ
  Ha meg szeretnéd magad kímélni a parkolóhely keresgéléstől, akkor jobban jársz ha füreden parkolsz és innen jössz át busszal. A buszok menetrendszerint fognak járni DUPLA KAPACITÁSSAL! Tájékoztató jelleggel az aznapi menetrend: letöltés. De előtte azért nézd meg a volánbusz oldalán is).
 4. (legjobb #4) REPÜLŐ -> EJTŐERNYŐ -> LESZÁLLÁS A BELSŐ-TÓ PARTJÁN
  Helikopterrel légyszi ne…
 5. (jó) M7 -> BALATONAKARATTYA -> 71-ES ÚT -> TIHANY
  Itt torlódásokra és forgalmi rend változásokra lehet számítani Balatonkenese és Balatonfűzfőnél!

Bárhol is tegyétek le a kocsit, egy alapszabály van:

Soha, de SOHA ne parkoljatok jelzőszalaggal lezárt futóterületre, illetve ahova kihelyeztünk megállni tilos táblát! Se a bentlit, se a merdzsót, se a hámmert mert elviszi a kampós kocsi. 🙁 A pálya a FUTÓKÉ, tehát a Tiétek, nem a kocsitoké!!! Illetve nézzétek meg, hogy fizetős parkolóban álltok-e.

Közlekedés: Nyugat felől jövünk. Mire számítsunk?

A nyugati irányból viszonylagosan nyugodt körülmények közepette lehet minket megközelíteni, de a parkolás Rátok is vonatkozik. Ebből kifolyólag Nektek is azt tudjuk javasolni, hogy Szántódon parkoljatok és komppal gyertek át. A komp már önmagában is meghozza a kedvet Tihanyhoz, a révtől pedig csak egyenesen felfelé kell jönni a Belső-tó irányába, nagyjából 15 perc sétára vagyunk.

Bárhol is tegyétek le a kocsit, egy alapszabály van:

Soha, de SOHA ne parkoljatok jelzőszalaggal lezárt futóterületre, illetve ahova kihelyeztünk megállni tilos táblát! Se a bentlit, se a merdzsót, se a hámmert mert elviszi a kampós kocsi. 🙁 A pálya a FUTÓKÉ, tehát a Tiétek, nem a kocsitoké!!! Illetve nézzétek meg, hogy fizetős parkolóban álltok-e.

Mikor vehetem át a rajtcsomagomat?

Már csak Tihanyban lesz lehetőséged átvenni a csomagodat az alábbi időpontokban:

2017. május 26., péntek, 9:00-20:00 – Tihany, Belső-tó (TF versenyközpont)
2017. május 27., szombat, 8:00-12:00 – Tihany, Belső-tó (időben, nem verseny előtt 5 perccel érkezni!)

A csomag átvételéhez elengedhetetlen a kötelező felelősségvállalói nyilatkozat kitöltése.

Mikorra érkezzünk a versenyre?

Ha már átvetted a rajtcsomagodat akkor 12:00-kor már legyél a versenyközpontban.

Ha még nem vetted át a csomagodat, akkor lehetőség szerint már 10:00 körül legyél a versenyközpontban! A csomagátvétel sok időt fog igényelni, mert sokan vagytok, számoljatok rá időt!!!

Átadható a rajtcsomag másik futónak?

MÁR NINCS LEHETŐSÉG A RAJTCSOMAGOK ÁTÍRÁSÁRA, ÁTADÁSÁRA!

Néhány utolsó kérést még igyekeztünk elintézni, de sajnos olyan mennyiségben adják-veszik a rajtcsomagokat, aminek az adminisztrációs terhe veszélyezteti az összes többi futó csomagjának időben történő elkészülését. Mivel a határidő 2017. április 26-án volt, így a mai nappal 2017. május 9-én (tehát 15 nappal határidő után) véglegesen le kell állítanunk ennek lehetőségét. Tehát már nincs lehetőség csomagok átruházására. Aki esetlegesen mégis átvett csomaggal indul és ezért tévos korcsoportban és nemmel kerül be a helyzettek közé, azt sajnos ki kell zárnunk a versenyből. Köszönjük megértéseteket!

2017. áprlis 26., 12:00-ig igen. Ebben az esetben az alábbiakat írjátok meg nekünk az info@futniszep.hu-ra.

 • Az eredeti megrendelő nevét és nevezési kódját.
 • Minden új, vonatkozó adatot az új futóról. Úgy, mint:
  • Név
  • Születési dátum
  • E-mail cím
  • Kategória
  • Póló méret (pólóméretet 2017. április 24., 12:00 után már nem tudunk változtatni!)
  • Telefonszám
  • Egyesület
Parkolási lehetőségek?

Szeretnénk minden kedves futó figyelmét felhívni, hogy a futóversenyre kijelölt szakaszon szigorúan tilos a parkolás! Mivel az itt hagyott gépjárművek a kerülgetés következtében fokozottan veszélyeztetik a résztvevők biztonságát, azokat a tulajdonos költségére elszállíttatjuk! Köszönjük megértéseteket!

A kijelölt parkolóhelyeken túl a falu utcáiban találtok további helyeket. Kérjük, hogy parkolásnál ügyeljetek a lakók kapuinak és egyéb bejáratainak szabadon hagyására. Győződjetek meg róla, hogy a parkoló fizetős-e!

Parkolási lehetőségek Tihanyban

Letölthető dokumentumok, felelősségvállalói nyilatkozat

Itt találsz mindent:

get_app Felelősségvállalói nyilatkozat – Minden futónknak kötelező kitöltenie és aláírni, ennek hiányában a rajtcsomagot sem lehet átvenni.

get_app Szülői hozzájárulás – Minden a verseny napján 18. életévét be nem töltő résztvevőnknek kötelező kitölteni. Eljuttatni hozzánk: e-mailben az info@futniszep.hu címre, vagy a rajtcsomag átvételekor eredeti példányban leadni.

get_app Kisállattal való futás – Bár NAGYON szeretjük az állatokat, mégis kötelező mindenkinek ezt kitöltenie és a rajtcsomag átvételkor, vagy e-mailben eljuttatnia hozzánk.

get_app Nyilatkozat kerékpáros kíséretről – Van rá lehetőség, hogy kerékpáron kövessenek Téged, ehhez viszont ezt a nyilatkozatot kéne kitöltened és vagy szkennelve, emailben elküldeni, vagy a rajtcsomag átvételkor leadni.

A fenti nyilatkozatokat minden esetben a rajtcsomag átvételekor kérjük leadni, nem e-mailben.

Befutóérem? Kik kapnak? Hogy néz ki?

Minden III. Tihanyi Félmaraton résztvevő kap befutó érmet távtól és kategóriától függetlenül (tehát a shortrunosok is). A célba érést követően, nyakba akasztva, úgy, ahogy az dukál.

Jó-jó, de hogy néz ki?

III. KNAUF Tihanyi Félmaraton 2017 Befutóérem

III. KNAUF Tihanyi Félmaraton 2017 Befutóérem

Lesznek iramfutók?

Igen, lesznek, az alábbi szintidőkkel:

 • 1 óra 40 perc
 • 2 óra 00 perc
 • 2 óra 20 perc
 • 2 óra 40 perc
Lesz szintidő?

Az félmaraton távokon (egyéni, páros és trió kategóriák)  a szintidő: 3 óra.

A rajtnál félmaraton távokon futók (egyéni, páros és trió kategóriák) egyszerre indulnak a rajtnál.

Váltópontok, frissítőpontok

A váltó és frissítőpontok elhelyezkedését a Távok és kategóriák menüponton belül találjátok. 21K-s távon átlagosan 1.8 kilóméterenként lesz lehetőségetek frissíteni. 🙂

 

Kerékpáros kíséretre van lehetőség?

Van rá lehetőség, de kérjük, hogy ezt a nyilatkozatot töltsd le, majd írd alá és beszkennelve küldd el nekünk az info@futniszep.hu címre, vagy add le a rajtcsomagod átvételekor. Kérjük, hogy olvasd el a Versenykiírás vonatkozó bekezdéseit!

get_app Letöltés

Néhány fontos dolog a kerékpárosoknak:

 • Kérjük, hogy NE a rajtnál csatlakozz a futó társadhoz, mert itt még nagyon fel van torlódva a mezőny. Ha csak a második-harmadik kilométer magasságában csatlakozol társadhoz nem csak őt, de a többi futót sem fogod zavarni jelenléteddel, ez pedig nagyon fontos. A lelket úgysem az első szakaszon, inkább a vége fele kell majd tartanod a futóban, nemde 🙂
 • Mivel ez alapvetően futóverseny, ezért a futókat kell szem előtt tartanunk, így kérlek mindketten fogadjátok el, hogy amennyiben kerékpárral zavarod, akadályozod a többi futót, könnyen kizárásra kerülhet az általad kísért futó! Tehát: feltétlen elsőbbség és kiemelt figyelem a futóknak – bár úgy gondoljuk, ez egy futóversenyen magától értetődő.
Milyenek lesznek a szintkülönbségek?

Változtatunk a tihanyi pályán, de alagutakkal sajnos idén sem tudunk készülni, így  lesznek szintkülönbségek, de fontos, hogy nem egy hegyvidéki terepre kell készülni. Kimarad a hírhedt szerpentin, viszont kétszer is nekimegyünk a nagyemelkedőnek, ezt kompenzálandóan az emelkedő előtt és közvetlenül utána is frissítőponttal várunk Titeket. A 7K távot futók a balatonparton végeznek, ők a futás után akár fürdeni is tudnak, a versenyközpontba pedig nagyjából 5 perc sétával jutnak vissza, ez persze ki lesz táblázva.

2017-ben végül nem kerüljük a belsőtavat, így kevesebb lesz a füves, földes út, viszont a levendulamezőre kimegyünk, ahol számítani kell rosszabb útviszonyokra egy egy kb. 300 méteres földútszakaszra. Fontos: 21K-t futók teljes útvonala 22.5 km lesz, de a verseny idejét a hivatalos 21K távon mérjük. Részletes leírást a távok és kategóriák oldalon találtok.

A lenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!

Magasságokat tartalmazó grafikon (21K-s táv)

Statisztikák (21K-s táv)

Távolság 22.510 km Abszolut szintkülönbség 347 m
Legalacsonyabb szint 104 m (7.83 km-nél) Legmagasabb pont 166 m (1.44 km-nél)
Összes emelkedő 9.36 km (43.2%) Összes lejtő 9.72 km (44.8%)
Sík útvonal 2.61 km (12.0%) Legnagyobb szintkülönbség 62 m
Legmeredekebb emelkedő +12.2% (17.01 km-nél) Legmeredekebb lejtő -13.3% (3.06 km-nél)
Leghosszabb emelkedő 1.26 km (0.27 km-nél) Leghosszabb lejtő 1.08 km (9.99 km-nél)
Postázást kértem, mikor kapom meg a csomagot?
A csomagokat csütörtökön, 2017. május 18-án postáztuk elsőbbségi ajánlott küldeményként, 97%-ban másnap, pénteken, egyéb esetben a hét elején kézbesíti a posta.
Postázást kértem, nem vagyok otthon napközben
A postás értesítést fog hagyni a postaládádban, ami alapján át tudod venni a csomagot a megjelölt Postán.
Meddig lehet előnevezni?
Létszámkorlát miatt 2017. május 3-ig. A részvételt véglegesíteni befizetéssel lehet, a részvételi díjnak legkésőbb 2017. május 4-én 12:00-ig be kell érkeznie a számlánkra, ezt követően a résztvevők listáját véglegesen lezárjuk. Az eddig be nem fizetett előnevezőket pedig inaktiváljuk. Kérjük, hogy ezt követően már ne írjatok esetleges részvételi lehetőséggel kapcsolatban, mert nem tudunk további futókat regisztrálni. Helyszíni nevezés nem lesz. Köszönjük megértéseteket!
Átutaltam az összeget, de még nem jött számla!

Mindenkitől szeretnénk kérni egy kis türelmet. Óriási mennyiségű adatot kell feldolgoznunk, ami mellett folyamatosan igyekszünk a kérdéseiteket, kéréseiteket is mihamarabba megválaszolni.

Az átutalások feldolgozása napokig, akár egy hétig is eltarthat, így kérjük, ne írjatok ezzel kapcsolatban, ha átutaltad, megérkezett, minden rendben lesz. Ha két héten belül sem kapsz semmilyen visszajelzést, csak akkor vedd fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük! :))

Átutalásnál csak nagy betűt tudtam írni a közlemény rovatba, baj?
Nem, meg fogjuk találni. 🙂
Elküldjem e-mailben az átutalásról szóló bizonylatot, gyorsít valamit?

NE! 🙂

Ha átutaltad, a pénz megérkezett. HA két hét múlva sincs fejlemény, akkor keress fel minket. 🙂 Befizetési sorrendben dolgozzuk fel a tranzakciókat, ez fontos.

Elküldjem e-mailben a kötelező felelősségvállalói nyilatkozatot?

NE! 🙂

Azt kizárólag a rajtcsomagod átadásakor kell odaadnod.

Párosban is és egyéniben is indulnék. Lehetséges?

Megoldható. Ebben az esetben a verseny napján keresd fel az időmérő sátrat és velük konzultálj ez ügyben.

FONTOS: ilyen esetben mindenképpen csapatként regisztrálj először, úgy is fogunk nyilvántartani. Az egyéni táv adataidat a helyszínen vesszük fel. Ebben az esetben az esetleges plusz chip díja Téged terhel, melyet az időmérést végző cégnél tudsz redezni, ezt előre megrendelni nem tudod.

Babakocsival futnék, lehet?
Igen, ha bírod az emelkedőket, illetve a babakocsi is a terepet, ugyanis lesz egy rövidebb (kb. 30 méteres szakasz, ahol nagyon rossz úton, meredeken kell felmenni. Csak bevállalósaknak javasoljuk.
Kutyával futnék, mi a módja?

Mi is hozzuk Lilit!!!:))

Természetesen van rá lehetőség, kérjük, hogy ezt a nyilatkozatot töltsd le, majd írd alá és beszkennelve küldd el nekünk az info@futniszep.hu címre, vagy add le a rajtcsomagod átvételekor. Kérjük, hogy olvasd el a Versenykiírás vonatkozó bekezdéseit!

A frissítőpontokon lesz kitéve víz a kutyáknak – tehát ők is frissíthetnek, illetve a végső frissítőponton lesz kihelyezve jutalomfalat is.:)

FONTOS: a kutyás futókra vonatkozik néhány kötelezettség:

 • Utolsó sorból kell induljon – elkerülve, hogy véletlen letapossák a kutyusok lábát. Ezzel egyébként semmilyen hátrányba nem kerül a futó, hiszen az időmérő chip a rajtkapunál történő áthaladástól beérkezésig mér, nem a rajt elhangzásától.
 • Futás előtt / alatt / után a kutyákat pórázon kell tartani.
 • A kutyák által hátrahagyott szemetet, ürüléket a gazda kötelessége eltakarítani.
 • A jutalomfalatok a végső frissítőpont asztalán lesznek kitéve, azokat a gazdi adja a kutyusnak.
 • Ételintoleranciával rendelkező kutyák esetében jelezzük: a végső frissítőponton Pedigree Biscrok Original jutalomfalat lesz kitéve.

get_app Nyilatkozat letöltése

Szálláshellyel kapcsolatban tudtok segíteni?
Tavaly vagy 200-an a Tf-en keresztül kedvezménnyel foglaltatok a Club Tihany hotel szobáiba vagy 5 fős apartman házikóiba. Már tárgyalunk Nektek kedvezményes szálláshelyekről, amint lesz fejlemény, azonnal felkerül minden a honlap vonatkozó részére, azaz a Maradj 7végére menüpont alá.
Milyen futópólót kapunk?

Fontos:

minden jellegű pólóigényt 2017. április 24., hétfő 12:00-ig tudunk fogadni! Ez alatt azt értjük, hogy eddig kell beérkezzen a megrendelt pólód ellenértéke hozzánk. Magyarán, ha pólós csomaggal regisztrálsz 23-án éjjel vasárnap, de csak hétfő délután utalod át az összeget, úgy automatikusan szimpla csomagod lesz, a különbözetet visszautaljuk. Ez igaz az extra póló vásárlására is!

Hol tudok előnevezni?

2016. november 6-án déli 12:00-tól lehet szakaszosan előnevezni a www.futniszep.hu felületen. A létszámlimit 2017-től csökken, így összesen 1500 fő érkezhet a versenyre. A szakaszos előnevezés azt jelenti, hogy a nevezési díj a nevezés és a befizetés időpontjától függ, emiatt érdemes időben leülni a géphez és utalni. Figyelem: a nevezési díj mértéke abban az esetben érvényes, ha azt határidőn (a határidő ott lesz a díjbekérőn) belül a versenyző befizeti, azt követően másnak kerül kiosztásra. Nevezési díjak mértéke:

╱ 0-500: 7000.- ╱ szimpla csomaggal 6000.- (mínusz mez) – Betelt
╱ 501-1000: 8000.- ╱ szimpla csomaggal 7000.- (mínusz mez) – Betelt
╱ 1001-tól: 9000.- ╱ szimpla csomaggal 8000.- (mínusz mez)

A nevezést 2017. május 3-án lezártuk!

Befizettem a díjat... és most?

Igyekszünk mielőbb feldolgozni a beérkező összegeket, az elektronikus számlákat pedig a bowmanandbecker@szamlazz.hu címről küldjük majd neked. Fontos, hogy freemail.hu, citromail.hu és néhány hazai szolgáltató egyszerűen törli ezeket a leveleket, tehát ha egy hét után se érkezne meg az összeg, kérlek, írj nekünk a lenti űrlap segítségével!

Mikor kapok számlát és lesz ‘befizetett’ státuszom?

Kérjük, legyetek türelemmel, óriási mennyiségű adat áramlik be hozzánk, ami mellett igyekszünk minden kérdésetekre legkésőbb egy napon belül kielégítő választ adni, így a tranzakciók feldolgozása lassan zajlik, extrém esetben akár egy hétbe is beletelhet, míg eljutunk a Te utalásodhoz. A feldolgozás beérkezési sorrendben történik.

Befizettem az összeget, van egyéb tennivalóm?
 1. Hamarosan kapni fogsz tőlünk egy e-számlát, az legyen nálad nyomtatott, vagy elektronikus formában a rajtcsomag átvételénél.
 2. Töltsd le, nyomtasd ki, töltsd ki, írd alá a felelősségvállalói nyilatkozatot.
 3. Felkészülni a versenyre.:)
Neveztem, de nem tudok / akarok jönni. Most mit csináljak?

Ha még nem fizetted be a nevezési díjat

Semmit. Nincs harag.:) Törölni fogjuk a nevezésedet és a felszabaduló helyet másnak adjuk ki.

Ha már befizetted a nevezési díjat

A.)
Legkésőbb 7 héttel a verseny előtt, azaz 2017. április 10., 14:00-ig jelezheted felénk.
Ebben az esetben a nevezési díj teljes összegét visszautaljuk. Figyelem! A dátum jogvesztő, ezt követően semmilyen okra való hivatkozással már nem tudjuk visszatéríteni a díjat, hiszen a csomagod ezt követően legyártásra kerül.

B.)
Átadod másnak a nevezésedet, csak írd ki az evenre és pikk-pakk találsz neki gazdát. Ezzel kapcsolatban lásd a vonatkozó bekezdést.

Sávos előnevezés?

A III. Tihanyi Félmaratonon Szigliget után ismét sávos előnevezést fogunk alkalmazni.

Hogy működik?

A rendszer egyszerű: 500 leadott előnevezésenként változik a részvételi díj. Fontos, hogy a díjkalkulációnak nincsen köze az általunk kiküldött díjbekérő időpontjához, az a Te általad leadott nevezés számától függ.

Fontos! A szabott díj csak abban az esetben árvényes, ha a díjbekérőn szereplő befizetési határidőt tartod! Azt követően átadjuk a helyedet másoknak és magasabb díjon vagy kénytelen nevezni.

Példa: ha tehát a Te nevezésed a 495. nevezés, de a díjbekérőt csak akkor lesz időnk kiküldeni, amikor esetlegesen már a 520-nál járunk, a Te díjad természetesen még mindig az alacsonyabb kategóriába tartozik. De, ha a befizetési határidőt nem tartod, elképzelhető, hogy már csak a következő kategóriában marad hely. Vagy nem marad hely.

Nem kaptam díjbekérőt! Mit tegyek?

Nem is fogsz, már nem díjbekérőzünk. 🙂 A nevezésedet követően kapsz egy visszaigazoló e-mail, ami tartalmazza az adataidat, a nevezési díjadat, illetve a nevezésedhez tartozó egyedi, öt véletlenszerű karakterből álló azonosítódat.

Hogyan fizessem be a nevezési díjamat?

A visszaigazoló levél tartalmazni fogja a bankszámlaadatainkat (ami egyébként a következő: Bowman and Becker Kft. (ERSTE Bank), számlaszám: 11600006-00000000-78113000. Az összeget ide kérjük befizetni vagy átutalni, de elengedhetetlenül fontos, hogy a közlemény rovatban tüntesd fel a nevezési kódod! Ha a kódod esetlegesen elkallódni, a nevezőrendszeren belül a ‘Versenyzők kezelése’ menüpont alatt is megtalálod.

Még mindig bajban vagyok, mit tegyek?

Írj nekünk a lenti űrlapon, ahol megírod a teljes nevedet és minden egyebet, ami sikerülhet nekünk beazonosítani Téged, mi pedig igyekezni fogunk mielőbb megoldani a problémát. 😉

Elérhetőségek

Telefon: +36-70-361-5386

Bowman and Becker Kft.
Adószám: 25789485-2-07
Cgj.: 07-09-027428
2462 Martonvásár, Dózsa Gy. út 2.
Számlavezető bank: ERSTE Bank
Számlaszám: 11600006-00000000-78113000
IBAN: HU41 1160 0006 0000 0000 7811 3000
BIC: GIBAHUHB