Szigligeti Félmaraton

II. MAPEI Szigligeti Félmaraton versenyközpont

FONTOS: a célbaéréshez jobbra le kell kanyarodni!!!

 

FONTOS INFÓK, FIGYELMESEN OLVASD VÉGIG! 

Az egész nyilván ki lesz táblázva, de a félreértések elkerülése végett…

MAPEI 21KM EGYÉNI FÉLMARATON

Fontos, hogy a 21K-s távon versenyzők (ide tartoznak egyébként a váltó csapatban futók is) egy NAGY kört, majd KÉT KICSIT teljesítenek. Ez azt jelenti, hogy első alkalommal az Avasi Romtemplomnál lévő frissítés utáni kereszteződésben Ti (21K-sok) JOBBRA kanyarodtok, az emelkedőnek LEFELE. A következő két körben pedig már BALRA, FELFELE kanyarodtok (ez lesz majd a két kicsi, 6K-s kör). A táv teljesítése után a célba a versenyközpont előtti parkoló előtt jobbra le kell kanyarodnod!

EEZY SPRITZ 9KM EGYÉNI

Fontos, hogy a 9K-s távon versenyzők egy NAGY kört teljesítenek. Ez azt jelenti, hogy az Avasi Romtemplomnál lévő frissítés utáni kereszteződésben Ti (9K-sok) JOBBRA kanyarodtok, az emelkedőnek LEFELE. A táv teljesítése után a célba a versenyközpont előtti parkoló előtt jobbra le kell kanyarodnod!

SAUCONY 6KM SHORTRUN

Fontos, hogy a 6K-s távon versenyzők egy kis kört teljesítenek. Ez azt jelenti, hogy az Avasi Romtemplomnál lévő frissítés utáni kereszteződésben Ti (6K-sok) BALRA kanyarodtok, az emelkedőnek felfele. A táv teljesítése után a célba a versenyközpont előtti parkoló előtt jobbra le kell kanyarodnod!

TRIÓ VÁLTÓ

Fontos, hogy a TRIÓ VÁLTÓ távon versenyzők (ide tartoznak egyébként a párosak is és egyéni 21K-sok) egy NAGY kört, majd KÉT KICSIT teljesítenek, MINDEN KÖRT MÁSIK csapattag teljesít. Ez azt jelenti, hogy első alkalommal az Avasi Romtemplomnál lévő frissítés utáni kereszteződésben az első futó JOBBRA kanyarodik, az emelkedőnek LEFELE. A versenyközponthoz visszaérve történik a VÁLTÁS ugyanott, ahonnan RAJTOLTÁL, tehát először egy 9K-s kör. Aki teljesíti a rá vonatkozó távot és a versenyközponton belül sétáljon vissza a BEFUTÓZÓNÁBA, itt kapja meg ugyanis BEFUTÓCSOMAGOT ÉS A BEFUTÓÉRMET. A következő két körben (ezeket teljesíti a csapat második, majd harmadik tagja) pedig már BALRA, FELFELE kanyarodtok (ezek lesznek majd a két kicsi, 6K-s körök). A váltás az elsőnek megfelelően történik, a RAJTKAPUNÁL, a befutott futó visszasétál a BEFUTÓZÓNÁBA. A táv teljesítése után, a harmadik futó a célba a versenyközpont előtti parkoló előtt jobbra lekanyarodva jut be, tehát nem ott végez, ahol leváltottak, hanem picit előbb, jobbra lekanyarodva, a célkapuban átfutva. A váltás a rajtszám átadásával történik.

PÁROS VÁLTÓ

Fontos, hogy a PÁROS VÁLTÓ távon versenyzők (ide tartoznak egyébként a triók is) egy NAGY kört (első futó), majd KÉT KICSIT (második futó) teljesítenek. Ez azt jelenti, hogy első alkalommal az Avasi Romtemplomnál lévő frissítés utáni kereszteződésben az első futó JOBBRA kanyarodik, az emelkedőnek LEFELE. A versenyközponthoz visszaérve történik a VÁLTÁS, UGYANOTT, AHONNAN RAJTOLTÁL, tehát először egy 9, majd (a második futónak két 6K-s kör). Aki teljesíti a rá vonatkozó távot, a versenyközponton belül sétáljon vissza a BEFUTÓZÓNÁBA, itt kapja meg ugyanis BEFUTÓCSOMAGOT ÉS A BEFUTÓÉRMET. A következő két körben (ezt teljesíti a páros második tagja) pedig már BALRA, FELFELE kanyarodtok (ez lesz majd a két kicsi, 6K-s kör). A táv teljesítése után a célba a versenyközpont előtti parkoló előtt jobbra le kell kanyarodnod, tehát TE nem ott végzel, ahol leváltottak (a rajtnál), hanem picit előbb, jobbra lekanyarodva, a célkapuban átfutva. A váltás a rajtszám átadásával történik.

>>> PÁLYAVIDEÓ <<<

Van pályavideó?

Link: https://www.youtube.com/watch?v=D0LXeFLk-kQ

Letölthető dokumentumok

Itt találsz mindent:

get_app Felelősségvállalói nyilatkozat – Minden futónknak kötelező kitöltenie és aláírni, ennek hiányában a rajtcsomagot sem lehet átvenni.

get_app Szülői hozzájárulás – Minden a verseny napján 18. életévét be nem töltő résztvevőnknek kötelező kitölteni. Eljuttatni hozzánk: e-mailben az info@futniszep.hu címre, vagy a rajtcsomag átvételekor eredeti példányban leadni.

get_app Kisállattal való futás – Bár NAGYON szeretjük az állatokat, mégis kötelező mindenkinek ezt kitöltenie és a rajtcsomag átvételkor, vagy e-mailben eljuttatnia hozzánk.

get_app Nyilatkozat kerékpáros kíséretről – Van rá lehetőség, hogy kerékpáron kövessenek Téged, ehhez viszont ezt a nyilatkozatot kéne kitöltened és vagy szkennelve, emailben elküldeni, vagy a rajtcsomag átvételkor leadni.

A fenti nyilatkozatokat minden esetben a rajtcsomag átvételekor kérjük leadni, nem e-mailben (kivéve házhozszállítás estén).

Mi újság a tömegközlekedéssel Szigligeten?

get_app Buszmenetrendet érintő változások – Itt találod az ÉNYKK által kiadott hivatalos közleményt a menetrend, útvonal, illetve esetleges megálló változásokról.

Mit vigyek magammal a rajtcsomag átvételéhez?
 1. KÖTELEZŐ FELELŐSSÉGVÁLLALÓI NYILATKOZATOT -> get_app Letöltés
 2. Nevezési kódod.
 3. Biztos ami biztos alapon mobilon vagy nyomtatva a számlád legyen előkészítve.

Más csomagját vennéd át?

Töltse ki és írja alá a felelősségvállalói nyilatkozatot és elegendő a nyilatkozatra egy rövid, kétmondatos meghatalmazás.

A LED-es karpánt a befutócsomagban lesz.

Mikorra érkezzünk?
 • Ha rajtcsomagodat házhozszállítással (részletek) már átvetted: 10:00-ig.
 • Ha a helyszínen veszed át a csomagodat: 9:00-ig

Kérjük, hogy az érkezésbe kalkuláljátok bele a parkolóhely keresést is!

Lesz befutócsomag?

Igen! Benne LED-es karpánt, ásványvíz, sör, édességek, szórólapok, kuponok, termékminták. A csomagot mindenki a célbaérést követően, a végső frissítés után kapja meg, előre bezacskózva, elkerülendő a fennakadást.

KÉRJÜK, hogy egy ember csak egy csomagot és befutóérmet vegyen/kérjen el… Elnézést, hogy ezt meg kellett említenünk, de reméljük, hogy olvassák ezt azok, akik Tihanyban több zacskót pakoltak tele és akik miatt Tihanyban minden termék mellé ellenőrző személyzetet kellett állítanunk, jelentősen lassítva ezzel a csomagok átadását… :/ Sajnáljuk, hogy az ilyen esetek miatt idehaza nem működhet a becsület alapú rendszer. Még egyszer elnézést, ha valakire ez a bekezdés nem vonatkozik és ezt itt meg kellett említenünk, de ez nekünk akkor ott egy hatalmas csalódás volt, nem beszélve az óriási kígyózó sorról, amit az ellenőrzött átadás adott. Nem erre készültünk, na, azt hittük megy ez kulturáltan is. Nyugi, azért láncos golyóstoll nem lesz a regpultnál. :DDD

Hol lesznek a váltópontok?
Szigliget esetében a csapatoknak nagyon könnyű dolguk lesz, mind a páros, mind a trió esetében a váltópont a versenyközpont mellett van.
Párosban is és egyéniben is indulnék. Lehetséges?

Megoldható. Ebben az esetben a verseny napján keresd fel az időmérő sátrat és velük konzultálj.

FONTOS: ilyen esetben mindenképpen csapatként regisztrálj először, úgy is fogunk nyilvántartani. Az egyéni adataidat a helyszínen vesszük fel. Ebben az esetben az esetleges plusz chip díja Téged terhel, melyet az időmérést végző cégnél tudsz reNdezni, ezt előre megrendelni nem tudod.

Hol lehet majd parkolni?

A közeli üres telkek, melyek parkolóként tudnak funkcionálni nem a mi felügyeletünk alatt állnak. Legfrissebb információink szerint (2017. szeptember 1.) a telkek tulajdonosai parkolódíjat kívánnak szedni a megállásért, tehát a parkolók egy része (vagy az összes) fizetős lesz. 

map PARKOLÁSI TÉRKÉP

import_contacts Közlekedés és parkolás menüpont

Fizetett parkolás esetén az őrzésről, illetve az értékek biztosításáról minden esetben a nyugtát kiállítónál érdeklődjetek. Ingyenes parkolónál az autóban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni.

Lesznek rajtzónák?

IGEN! És fokozottan kérünk rá mindenkit, hogy tempójának megfelelően használja a zónákat!

Zónák:

 1. ZÓNA: 4:30-nál gyorsabb
 2. ZÓNA: 4:30-nál lassabb, de 5:00-nál gyorsabb
 3. ZÓNA: 5:00-nál lassabb, de 5:30-nál gyorsabb
 4. ZÓNA: 5:30-nál lassabb, de 6:00-nál gyorsabb

Az adatok értelem szerűen perc / kilométerben értendőek. 🙂

Lesz előzetes csomagátvétel?

Igen, az alábbi időpontokban és helyszíneken:

2017. szeptember 9., szombat, 13:00 – 19:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)
2017. szeptember 10., vasárnap, 10:00 – 15:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)
2017. szeptember 11., hétfő, 09:00 – 17:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)
2017. szeptember 12., kedd, 09:00 – 17:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)

2017. szeptember 15., péntek, 9:00-20:00 – Szigliget, strand (MAPEI Szigligeti Félmaraton versenyközpont)
2017. szeptember 16., szombat, 8:00-11:00-Szigliget, strand (MAPEI Szigligeti Félmaraton versenyközpont)

Szükséges dokumentumok

get_app Felelősségvállalói nyilatkozat – Minden futónknak kötelező kitöltenie és aláírni, ennek hiányában a rajtcsomagot sem lehet átvenni.

get_app Szülői hozzájárulás – Minden a verseny napján 18. életévét be nem töltő résztvevőnknek kötelező kitölteni. Eljuttatni hozzánk: e-mailben az info@futniszep.hu címre, vagy a rajtcsomag átvételekor eredeti példányban leadni.

get_app Kisállattal való futás – Bár NAGYON szeretjük az állatokat, mégis kötelező mindenkinek ezt kitöltenie és a rajtcsomag átvételkor, vagy e-mailben eljuttatnia hozzánk.

get_app Nyilatkozat kerékpáros kíséretről – Van rá lehetőség, hogy kerékpáron kövessenek Téged, ehhez viszont ezt a nyilatkozatot kéne kitöltened és vagy szkennelve, emailben elküldeni, vagy a rajtcsomag átvételkor leadni.

A fenti nyilatkozatokat minden esetben a rajtcsomag átvételekor kérjük leadni, nem e-mailben (kivéve házhozszállítás estén).

Meddig lehet kérni postázást?

Postázás megrendelésére 2017. augusztus 29., kedd, 20:00-ig van lehetőség.

Postaköltség kifizetésére 2017. augusztus 31., csütörtök, 10:00-ig van lehetőség. Ezt követően a rendezetlen postázási igényeket töröljük és több befizetést már nem tudunk fogadni.

Lesznek iramfutók?

Igen, nem is akárkik!;)

1:45 – CSÉCSEI ZOLTÁN – HALAMA LEVENTE – RUDOLF TAMÁS
Minden idők legjobb magyar 24 órás vb férfi csapata.
2:00 – ELEK DÓRA – KÁDÁR KITTI – VÁGÓ BOGLÁRKA
A 2017-es belfasti 24 órás vb női csapata.
2:20 – FUTÁSRÓL NŐKNEK IRAMFUTÓ CSAPATA: LAKATOS ÉVI ÉS SZABÓ ANNA
2:40 – A MOZGÁSVILÁG.HU IRAMFUTÓ CSAPATA: SIMON ÁDÁM ÉS BERTÓK JÁNOS
Átadható a nevezés másik futónak?

2017. augusztus 27., 00:00-ig

Mindenféle módosításra az eredeti határidő a versenyszabályzat alapján augusztus elején lejárt. Ettől függetlenül, persze próbálunk mindenben a lehető legrugalmasabban eljárni, de ezt csak addig tehetjük meg, míg az az összes többi nevezést és a lezárt adatbázisokat nem veszélyezteti. Ebből kifolyólag augusztus 27., 00:00 után semmilyen személyi vagy versenyt érintő (pl.: táv) adatot nem tudunk módosítani! A pólók méretének módosítására a határidő augusztus 9. volt, ezt szintén hagytuk augusztus 21-ig, jócskán kitolva a határidőt. Most már viszont minden póló le lett gyártva, nem tudunk sajnos módosítani..:/ Köszönjük megértéseteket!

2017. augusztus 27., 00:00-ig igen. Ebben az esetben az alábbiakat írjátok meg nekünk az info@futniszep.hu-ra.

 • Az eredeti megrendelő nevét és nevezési kódját.
 • Minden új, vonatkozó adatot az új futóról. Úgy, mint:
  • Név
  • Születési dátum
  • E-mail cím
  • Kategória
  • Póló méretet nem tudunk már módosítani!
  • Telefonszám
  • Egyesület

Határidő: 2017. augusztus 27., 00:00

Bizonyos adataim tévesek, hol, hogy és meddig tudom módosítani?

Az előnevezési időszakban több adategyeztető körlevelet is kiküldtünk, ezekben mindig felhívjuk a figyelmeteket a közelgő határidőkre, illetve az esemény facebook oldalán is igyekszünk ezt megtenni.

Az adatok módosítására a határidő: 2017. augusztus 27., 00:00

Ha bármilyen adatodban hibát találsz, legegyszerűbben a nevezési kódod, és a változtatni való adatot (mit, miről, mire) küldd el nekünk az info – kukac futniszep – pont – hu címre.

Lesz szintidő?

Az félmaraton távokon (egyéni, páros és trió kategóriák)  a szintidő: 3 óra.

A rajtnál félmaraton távokon futók (egyéni, páros és trió kategóriák) egyszerre indulnak a rajtnál.

Sok szintkülönbség lesz?

A sok, az relatív fogalom. Tavaly az alpokból érkező versenyzőink egészen csalódtak, hogy ez már szinte lejt, a szegediektől pedig kaptunk tanácsot alagutak és liftek építésére, így ezt tényleg mindenki saját maga döntse el. Annyit segítőkészen megelőlegezünk, hogy alagút nem is volt és nem is lesz…:)

Szigliget Tihanyhoz hasonlóan dombos terület, de annál kb. 30%-al síkabb. Tihanyban a 21KM-re jutó teljes szintkülönbség 350-360 méter között alakul, míg Szigligeten ez a szám 221. Aki ismeri a tihanyi pályát, az nagyjából sejti, mennyivel lesz ‘könnyebb’ az itteni track.

“Jó-jó, de most akkor van emelkedő, vagy nincs, nekem semmit nem mond a 221 méter??”

Nos, van!:D De a várat távolról elkerüljük…:)

A 21K-s pálya adatai:

Távolság 21.250 km Teljes szintkülönbség 221 m
Legalacsonyabb szint 105 m (0.03 km-nél) Legmagasabb pont 152 m (12.12 km-nél)
Összes emelkedő 5.37 km (26.4%) Összes lejtő 4.80 km (23.6%)
Sík útvonal 10.14 km (49.9%) Legnagyobb szintkülönbség 47 m
Legmeredekebb emelkedő +10.0% (6.09 km-nél) Legmeredekebb lejtő -13.3% (12.36 km-nél)
Leghosszabb emelkedő 1.56 km (10.59 km-nél) Leghosszabb lejtő 0.75 km (4.68 km-nél)
Kerékpáros kíséretre van lehetőség?

KERÉKPÁROS KÍSÉRETRE VAN LEHETŐSÉG?

Van rá lehetőség, de kérjük, hogy ezt a nyilatkozatot töltsd le, majd írd alá és beszkennelve küldd el nekünk az info@futniszep.hu címre, vagy add le a rajtcsomagod átvételekor. Ezen felül olvasd el a Versenykiírás vonatkozó bekezdéseit!

Letöltés

NÉHÁNY FONTOS DOLOG A KERÉKPÁROSOKNAK:

 • A rajtnál TILOS csatlakozni a futó társadhoz, mert itt még nagyon fel van torlódva a mezőny. Fokozottan kérjük a kerékpárosokat, hogy csak az első 2-3 kilométert követően csatlakozzanak. Guruljatok előlre és ahol látjátok, hogy széles az útszakasz ÉS már 2-3 kilométerre elhagytad a rajtot, bevárhatod a barátodat.
 • Mivel ez alapvetően futóverseny, ezért a futókat kell szem előtt tartanunk, így kérjük, hogy mindketten fogadjátok el, amennyiben kerékpárral zavarod, akadályozod a többi futót, könnyen kizárásra kerülhet az általad kísért futó! Tehát: feltétlen elsőbbség és kiemelt figyelem a futóknak!
Postázást kértem, mikor kapom meg a csomagom?

A beérkezett postaköltségekről minden esetben számlát állítunk ki, illetve visszaigazoló levélben jelezzük, hogy megérkezett hozzánk.

A csomagokat a verseny előtti két hétben készítjük el, majd minden borítékot bájos kolléganőink kézzel címeznek meg Nektek, miután minden címet az ésszerűségnek megfelelően ellenőriznek, és telefonon értesítik azokat, ahol hibát észlelnek.

Minden csomagot egyszerre adunk fel, miután elmondunk egy miatyánkat, hogy a posta ne térdeljen le a mennyiségtől. A kipostázást követően mindenkinek levélben jelezzük, hogy a csomag útra kelt.

Röviden: valószínűleg a verseny hetének elején, de a feladásról értesítést kapsz.

Postázást kértem, de napközben nem vagyok otthon.

Nem, baj, mert az egyéni csomagok borítékban és levélként a postaládában landolnak, a 2-5 nevezéses csomagokról pedig a postás értesítést fog hagyni a postaládában, ami alapján át tudod venni a csomagot a megjelölt postán.

Figyelem: a csomagban küldjük a rajtszámodat is, amit a helyszínen nem tudunk pótolni!

Meddig lehet előnevezni?

Amíg a létszámkorlát nem telik be, ez viszont előre megjósolhatatlan. Amíg az előnevezés gomb kint van és a rendszer se dobál piros hibaüzeneteket, addig minden oké.

A jelenlegi álláspont szerint helyszíni nevezés ez alkalommal sem lesz.

Átutalásnál csak nagy betűt tudtam írni a közlemény rovatba. Baj?
Nem
Átküldjem az átutalás bizonylatát, gyorsít valamit?
Könyörgünk, ne!:) Csak, ha nem kértük tőled külön, mert elkallódott az utalásod. A befizetéseket általában pár napon belül lekönyveljük (nevezés megnyitásakor, amikor sokan neveznek eltarthat akár egy hétig is), küldjük majd róla az elektronikus számlát.
Más névre kérném a részvételről a számlát, lehet?

A nevezés leadásakor világosan fel van tüntetve egy számlázási név megadásának lehetősége is, amit abban az esetben kell kitölteni, ha eltér a megrendelőtől. Sokan ennek ellenére hetekkel, hónapokkal a kiállított számlát követően kérnek minket a számla javítására újra kibocsátására. Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el az űrlapokat, mert persze, megtesszük, amit tudunk, de erre már sokszor nincs lehetőségünk, hiszen a számlát már lekönyveltük.

Megjegyzés: a számlát a rendszer automatikusan bocsátja ki, tehát karakterre pontosan a Te általad megadott címre, e-mail címre és névre küldi. Elírás nem lehetséges.

Küldjek nektek e-mailben felelősségvállalói nyilatkozatot?

Isten ments!!!

Ha postázva kéred a csomagodat, akkor az igénylésnél azt fel tudod tölteni. Legfeljebb csapat esetén a második vagy harmadik személy nyilatkozatát várjuk e-mailben.

Ha személyesen veszed át a csomagodat, akkor kérjük, hogy akkor add le eredeti példányban.

Ebből következik: kérjük, hogy csomagátvételhez hozz magaddal egy előre kitöltött nyilatkozatot!

get_app Felelősségvállalói nyilatkozat letöltése