Versenykiírás - IV. KNAUF Tihanyi Félmaraton Fesztivál - 2018. május 26.

Versenykiírás

Időpont: 2018. május 26., szombat – 12:00
Rajt és cél helyszín: Tihany, Belső-tó partja

Rajt

12:00 –  kategóriánként szakaszosan.

Kategóriák:

 • 21K egyéni, páros és trió
 • 10K egyéni
 • 7K egyéni
 1. Általános információk. Kérjük alaposan elolvasni!

  1. Kategóriákon belüli bármilyen módosításra 2018. április 25. 12:00-ig van lehetőség.
  2. Az időpontok a helyszíni, és időjárásbeli tényezőktől függően változhatnak!
  3. Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot május folyamán előzetesen is átvehetik, erről időben információt osztunk meg.
  4. Helyszíni rajtcsomagátvétel: május 25. 10:00-20:00-ig, május 26. 08:00-11:30-ig a versenyközpontban.
  5. Külön kérünk mindenkit, hogy érkezzen időben a rajtcsomagért, a verseny napján torlódás alakulhat ki!
  6. Külön kérünk mindenkit, hogy a parkolást azokon a pontokon oldják meg, ahol erre a honlapon és az infopackokban utalunk, mert a feltorlódó autók miatt a verseny menete is akadályozva lehet.
  7. Kérünk mindenkit, hogy a regisztrációhoz hozza magával az online nevezés és befizetés után kapott visszaigazoló számlát, illetve személyi azonosításhoz szükséges okmányt, szülői beleegyező nyilatkozatot, kutyás futással kapcsolatos felelősségvállaló nyilatkozatot, valamint az egyéni felelősségvállaló nyilatkozatot.
  8. A visszaigazoló számla bemutatása mobiltelefonon, táblagépen is megtörténhet!
  9. A Szervezők a nevezések beérkezésére való tekintettel a kategóriák változtatására a jogot fenntartják.
  10. A Szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt a helyszínen tájékoztatja a Versenyzőket.
  11. Szintidő: 3 óra
 2. Versenyszabályzat

  1. Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2018. május 26-án megrendezésre kerülő IV. Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál futóversenyre vonatkozik, melynek főszervezője a Bowman & Becker Kft. (2462 Martonvásár, Dózsa György út 2., cégjegyzékszám: 07-09-027428, adószám: 25789485-2-07), továbbiakban: Szervező. A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
  2. A futóversenyt a Szervező egyéni 7, 10 és 21 km, valamint páros és trió félmaratoni váltóban hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egyidejű leadása. A futóversenyen a Szervezők az egyéni és csapatteljesítmény alapján állítanak fel rangsort.
 3. III. Nevezés menete

  1. A Szervező előzetes tervek szerint csak előnevezést biztosít.
  2. Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése.
  3. A Szervező előnevezést 2017. november 19., 12:00-tól 2018. május 3., 12:00 óráig fogad, mely magában foglalja a nevezési díj Szervezőhöz való beérkezését is.
  4. A 2018. árpilis 23. 12:00-ig be nem fizetett nevezések esetén csak technikai mez nélküli részvételre van lehetőség.
  5. Csak előnevezve van lehetőség arra, hogy a rajtcsomag a verseny napján átvehető legyen. Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, úgy abban technikai futópóló csak a készlet erejéig biztosított, amennyiben már elfogyott / nincs a versenyző méretében, úgy “Szimplacsomag” vásárlására van lehetőség, mely 1000 forinttal kevesebbe kerül.
  6. Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, arra 2018. május 25., 10:00-20:00-ig és május 26-én 08:00-tól 11:30-ig van lehetőség.
  7. A Szervező az előnevezéshez online nevezési űrlapot biztosít.
  8. A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat és nevezéssel egyidejű benyújtása
  9. 18 év feletti résztvevők esetén a részvétel elengedhetetlen feltétele a felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése elfogadása, mely a nevezőfelületen elektronikusan történik.
  10. Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Nevezés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges. A papír formájú nevezési lap és a szülői hozzájáruló nyilatkozat benyújtható szkennelve az info@futniszep.hu címen, vagy a www.futniszep.hu “Nevezés” menüpontjában található űrlapon keresztül.
  11. Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
  12. Amennyiben az online nevezési lapon egyidejűleg több nevezést is adnak le (egyéni esetén több induló, valamint csapatok, páros váltók, trió váltók és egyéb, a nevezőn kívül további személyek részvételi szándékát is magába foglaló előnevezés esetén, továbbiakban: További Érintettek) a nevezést leadó (továbbiakban: a Megrendelő) kötelezettsége a további érintett személyek maradéktalan tájékoztatása a Versenyszabályzatról, egyben a nevezés leadásával kijelenti, hogy a További Érintettek a Versenyszabályzat teljes és maradéktalan tartalmáról tájékoztatva lettek, illetve annak minden pontjával egyetértenek. Az ebből fakadó problémás kérdésekben az Előnevező vállalja a felelősséget, hogy a többi, általa nevezett További Érintettek a Versenyszabályzat valamennyi pontjával egyetértenek, azzal kapcsolatban félreértés részükről nem merült fel.
 4. Kutyás futás

  1. Szervezők lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek háziállattal (továbbiakban: Kisállat) történő közös futásra, melynek a részleteit, feltételeit és az azzal kapcsolatos kötelezettségeket a Versenyszabályzat „Kutyás futás” bekezdésben található.
  2. A kisállattal történő részvételre kizárólag a vonatkozó Felelősségátvállalási nyilatkozat aláírásával van lehetőség. Nyilatkozattétel megtagadás esetén a Szervezők fenntartják a jogot a futó kizárására.
  3. A kisállatokkal indulók aláírásukkal egyben kötelezettséget vállalnak a Kisállat pórázon történő tartására a verseny teljes ideje, illetve az azt megelőző és az azt követő rendezvényen, valamint a zsúfolt rajtra való tekintettel baleset megelőzés érdekében a rajtnál a leghátsó sorból indulnak, megelőzve ezzel annak esélyét, hogy a résztvevők véletlenül a Kisállatra tapossanak. Aláírásukkal továbbá a Kisállat által okozott bárminemű balesetért teljes körűen vállalják a felelősséget!
  4. A kisállatokkal futók továbbá kötelezettséget vállalnak arra, hogy fokozott figyelemmel lesznek az áthaladó gépjármű, gyalogos és bármely egyéb forgalomra, hogy a Kisállatal a közlekedőket ne zavarhassák. Állattartói kötelezettségeinek megfelelően kötelezettséget vállalnak a Kisállatok által hátrahagyott ürülék, anyagi kár és bármely egyéb hulladék maradéktalan eltakarítására és helyreállítására, melyhez szükséges eszközöket (nejlon vagy papírzacskó, gumikesztyű, stb.) a nyilatkozattevő köteles beszerezni és magánál tartani.
 5. Nevezési díj mértéke és megfizetése, határidők

  1. Félmaratoni egyéni, páros, trió, céges csapatváltó, egyéni 10 km-es negyedmaraton, 7 km-es egyéni shortrun futás kategóriákban a nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot (kategóriáktól eltérően: a versenynek emléket állító egyedi befutóérem minden résztvevőnek, live chipes időmérés, egyedi technikai futópóló, rajtszám, orvosi felügyelet, a szervezés teljes kivitelezése, a frissítőpontok, illetve a támogatók által felajánlott ajándékok).
  2. Előnevezés esetén a nevezési díjat a Versenyző átutalja vagy befizeti a Szervező által az ERSTE Banknál vezetett 11600006-00000000-78113000 bankszámlaszámára, melyről elektronikus számlát kap. A számlát a helyszínen kinyomtatva vagy okostelefonon, tableten bemutatva lehet regisztrálni. Befizetésnél a befizetőt a közleménybe megadott nevezési kód alapján tudjuk azonosítani, annak megadása tehát a közlemény rovatban kötelező! Több Versenyző nevezési díjának együttes utalására is van lehetőség, ebben az esetben a közlemény rovatban több, vesszővel elválasztott nevezési kódot kérünk megadni.
  3. A nevezés leadásával egyidejűleg a Versenyző elfogadja, hogy a Szervező elektronikus számlát bocsájtson ki részére. A Bowman and Becker Kft. környezetvédelmi alapelvei szerint kerüli a papír alapú számlázást, melynek megfelelően elektronikus számla kibocsájtó. Papír alapú számla kérését a nevezéssel egyidőben kérjük jelezni!
  4. Több versenyző együttes utalása esetén a számla az igénylő nevére kerül kiállításra.
  5. Nevezésnél lehetőség van úgynevezett “szimpla csomagot” kérni, mely esetben a rajtcsomag a pólót nem tartalmazza.
  6. Az előnevezésnél a már regisztrált nevezők számának függvényében változik a részvételi díj. Fontos tehát, hogy a nevezési díj minden esetben a leadott előnevezők számától függ. Mivel a nevezések a Szervezőkhöz időrendi sorrendben érkeznek, így tudják megállapítani, ki volt előbb. Ezekszerint a részvételi díj az alapján lesz kalkulálva, hogy a nevezés BEKÜLDÉSEKOR (tehát nem generált díjbekérő kiküldésétől!) hogy áll a regisztráltak száma. Megjegyezendő továbbá, hogy a szám nem a kategóriánkénti résztvevőktől függ, hanem a teljes létszámtól.
  7. Pólóméret módosítására 2017. április 10. 12:00-ig van lehetőség!
  8. EGYÉNI félmaraton, negyedmaraton és 7 km shortrun kategóriákban
  9. 0-666 fő – ár: 8.000.-, póló nélkül: 7.000.-
  10. 667-1333 fő – ár: 9.000.-, póló nélkül: 8.000.-
  11. 1334-2000 fő – ár: 10.000.-, póló nélkül: .000.-
  1. PÁROS félmaraton kategóriában:
  2. 0-666 fő – ár: 8.000.-, póló nélkül: 7.000.-/fő
   667-1333 fő – ár: 9.000.-, póló nélkül: 8.000.-/fő
   1334-2000 fő – ár: 10.000.-, póló nélkül: 9.000.-/fő
  3. TRIÓ félmaraton kategóriában
  4. 0-666 fő – ár: 8.000.-, póló nélkül: 7.000.-/fő
   667-1333 fő – ár: 9.000.-, póló nélkül: 8.000.-/fő
   1333-2000 fő – ár: 10.000.-, póló nélkül: 9.000.-/fő
 1. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

  1. A helyszíni nevezés jelen álláspont szerint nem lehetséges.
  2. Amennyiban a Szervező úgy dönt, hogy helyszíni nevezésre lesz mód, helyszíni nevezés esetén a nevezési díjat készpénzben szükséges befizetni, a rajtcsomag egyes részei a versenyt követően kerülnek kipostázásra (pl.: méretre készített Tihanyi Félmaraton technikai futópóló, egyedi befutóérem, stb.), a chipes időmérés helyszíni nevezés esetén nem garantált.
  3. Amennyiben a Versenyző a nevezési díjat befizette, azonban bármely körülmény miatt a futóversenyen nem vesz részt, a nevezési díjat a Szervező a versenyt megelőző 48 napon belül az adminisztrációk és készletek véglegesítése miatt nem téríti meg.
  4. Amennyiben a Versenyző a futóversenyen nem vesz rész és azt a versenyt megelőzően legkésőbb 2018. április 23., 12:00-ig jelzi, abban az esetben a Szervező a nevezési díj 100%-át a Versenyzőnek visszautalja.
  5. Amennyiben olyan drasztikus időjárás lép fel, mely ellehetetleníti a verseny megszervezését, a Szervező arról értesít és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére.
  6. Az előnevezett, ám a versenyen egyéb okból meg nem jelent Versenyző rajtcsomagját a versenyt követően személyesen és postai úton, ebben az esetben utánvéttel van lehetőség átvenni.
 2. A nevezési díj tartalma

  1. A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat és csomagokat tartalmazza:
   1. részvétel a futóversenyen
   2. live chipes időmérés,
   3. sms értesítés az eredményről
   4. egyedileg öntött, a versenynek emléket állító befutóérem minden induló részére a befutoerem.hu-tól,
   5. a futóútvonalak biztosítása (rendőrség, önkéntesek, polgárőrség),
   6. egészségügyi ellátás biztosítása,
   7. közös bemelegítés,
   8. gyermekmegőrző,
   9. ruhatár,
   10. koncert és fellépők által nyújtott programok,
   11. a mezőny felvezetése és kíséret,
   12. rajtszám,
   13. napközbeni programok,
   14. egyedi Tihanyi Félmaraton technikai futópóló, nőknek rövidújjú technikai trikó
   15. frissítőpontokon víz, a Penco professzionális izotóniás italai és szőlőcukor, célba érkezéskor frissítő, banán, gyümölcsök, csokoládé stb, stb.,
   16. öltözési lehetőség,
   17. helyezettek éremmel való díjazása,
   18. nevezési csomag helyszíni nevezéskor való átvétele,
   19. továbbá a verseny támogatói által felajánlott tárgyak, ismertetők.
 3. A Szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést:

  7 km-es egyéni shortrun távon:35 éves korig női és férfi 1-2-3.

  0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
  20-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
  35-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
  50 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

  10 km-es egyéni negyedmaraton távon:

  0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
  20-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
  35-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
  50 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

  21 km-es egyéni félmaraton távon:

  0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
  20-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
  35-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
  50 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

  Csapatonként (páros és trió):

  abszolút 1-2-3.

  A Szervező a kategóriákban az 1-2-3. helyezést arany,- ezüst,- és bronzéremmel, valamint serleggel díjjazza.

  Mozgasvilag.hu Evolúciós díj: azon három vesenyzőnek, akik az elmúlt évben is teljesítették a Tihanyi Félmaratont és azóta teljestíményükben a legnagyobbat fejlődtek.

 4. A verseny napja, rajt

  1. A Szervező étkezési lehetőséget biztosít a Versenyzők és a helyszínre látogatók számára. Az étkezési lehetőséget térítés ellenében lehet igénybe venni a célba érkezés után.
  2. A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg:
  3. Rajtcsomagok átvétele: 2018. május 25., 10:00-20:00-ig, és május 26., 08:00-től 11:30-ig
  4. 07:00-tól a versenyközpont megnyitja kapuit
  5. 11:45-től közös bemelegítés
  6. 12:00 – rajt egyszerre valamennyi kategóriában
  7. 14:00-tól – eredményhirdetés
 5. Útvonal

  1. Szervező a 7 km, 10 km és a 21 km versenytávokra kétféle útvonalat jelöl ki. A végleges útvonalat az időjárási körülmények függvényében választja ki és a futóverseny hetében teszi közzé.
  2. Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, bóják, stb.). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek, rendőrök és polgárőrök biztosítják.
  3. A Szervező átlagosan 4 kilométerenként frissítőpontokat helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt (víz, Penco izotóniás ital, szőlőcukor, stb.) magához venni.
  4. A frissítőpontokon tartózkodó Segítők alap egészségügyi ellátást biztosítanak, komolyabb sérülés esetén azonnal értesítik a Szervezőt, aki a rajt-célállomásnál tartózkodó orvossal felveszi a kapcsolatot.
  5. A Versenyzők útvonalon való végighaladását a Szervező több helyen ellenőrzi.
  6. A Szervező a Versenyzők előtt felvezetést biztosít, az utolsóként elhaladó Versenyző után gépjárművel ellenőrzi az útvonalat.
 6. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk

  1. A futóversennyel kapcsolatos információkat a Szervező a https://www.facebook.com/tihanyifelmaraton/ oldalon és a www.futniszep.hu oldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a Szervező nem vállal felelősséget.
  2. Szervező fenti oldalakon jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket. Amennyiben a Versenyző a róla készült fotókat nem szeretné közzétetetni, a Versenyző erre irányuló kifejezett írásos jelzésével forduljon a Szervező felé, melyben megjelöli rajtszámát is.
  3. A Szervezővel való kapcsolattartás lehetőségei: 06-20-375-6116-os telefonszámon vagy az info@futniszep.hu e-mail címre való üzenet küldésével. Az ezeken kívül érkező kérdések megválaszolását a Szervező nem garantálja.
  4. Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.
  5. A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a rögzítéshez szükséges kapcsokkal együtt a nevezők a helyszínen megkapják.
  6. A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.).
  7. A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
  8. A Szervező fenntartja az útvonal, program, és időpont változtatás jogát!
  9. A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről. Hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket. Szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységé Megbüntetni azokat, akik a Versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.
 7. Óvási eljárás

  1. A Versenyszabályzatban nem tárgyalt esetekben az óvási bizottság dönt.
  2. Óvni a Versenyszabályzatban foglaltak megsértése esetén lehet, részletes leírásban, tárgy és rajtszám megjelölésével, a Szervezőnél írásban benyújtva.
 8. Részvételi jogosultság

  1. Versenyen csak arra nevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező Versenyző vehet részt.
  2. Előnevezés csak abban az esetben érvényes, hogyha a Versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezártáig elutalja a megadott bankszámlaszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.
  3. Azon Versenyző esetében, aki a regisztráció lezárta után nevez, a beérkezett nevezést és nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.
  4. A Versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt jól látható módon viselni a Szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal a polójára erősített rajtszámot.
  5. A Versenyző köteles az ún. “fair play” elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.
  6. A Versenyző köteles a Szervező és a versenybíró utasításait betartani.
  7. A Versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.
  8. A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (Versenyző) a nevezés leadásával egy időben visszavonhatatlanul elfogad!

Tihany, 2017. október 14.